11

Mirjam Soldaat

Fytotherapeut, Truffeltherapie

Welkom bij de kruidengeneeskundige praktijk Mirre Fytotherapie.

Dankzij mijn opleidingen fytotherapie bij Herba Sanitas en medische basiskennis bij ConAmore mag ik mijzelf gecertificeerd fytotherapeut noemen. Ik kijk ernaar uit je te ontvangen in mijn praktijk, zodat ik mijn kennis kan inzetten om je te helpen op je weg naar gezondheid. 

Fytotherapie is een holistische geneeswijze. Dat betekent dat er wordt gekeken naar de mens als geheel, waarbij alle aspecten (psychisch, fysiek, emotioneel, sociaal) worden meegenomen. Ik kijk dus niet alleen naar je klacht, maar ook naar wie je bent en hoe je leven eruitziet. In de behandeling staan medicinale kruiden centraal. Kruiden kunnen zowel subtiele als krachtige genezers zijn. Ze grijpen vaak aan op meerdere systemen in je lichaam en kunnen een diepgaande werking hebben op je geest. De natuur is vol van kruiden met een unieke samenstelling inhoudsstoffen, met elk een breed scala aan toepassingen. Dit maakt kruiden zo geschikt voor een gepersonaliseerde behandeling. Voor ieder persoon en elke situatie is wel een kruid te vinden, en nog mooier wordt het als je verschillende kruiden gaat combineren om precies aan te sluiten bij wat jij nodig hebt. 

Fytotherapie gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. De behandeling is gericht op het stimuleren van dit vermogen. Soms betekent dat ook het wegnemen van de dingen die je ziek maken. Daarbij kan het gaan om voeding, alcohol of roken, maar ook stress in allerlei vormen kan het zelfherstellend vermogen onderdrukken. Dat verklaart ook meteen waarom ik een uitgebreide anamnese afneem bij een intake: we stellen samen vast wat bijdraagt aan je klachten, we bespreken hoe we dat kunnen wegnemen of verminderen, en we kijken hoe we lichaam en geest terugbrengen naar een natuurlijke, gezonde staat.

Contact Info