Inspiratie Agenda

Aankomende evenementen in 2024
11

Aankomende evenementen

Relaxsessies op maandagavond door Gil Lont - Maart, April, Mei, September, Oktober, November & December 2024. Tijd 19.00

De Relaxsessie van Mind Movement biedt een kans om te ontsnappen aan de dagelijkse stress en druk. Deze sessies, gehouden in Rotterdam Studio Oost West, combineren wetenschappelijke inzichten uit neurowetenschappen met praktische oefeningen voor diepe ontspanning. Onderdelen zijn een lezing over neuroplasticiteit en non-dualiteit, ademhalingstechnieken, functionele Yin Yoga en NSDR meditatie. Deze holistische benadering helpt bij het verbeteren van persoonlijk welzijn.

Voor specifieke data, tijden, reserveringen en meer informatie, bezoek de officiële website Relaxsessie

Elke Maandag Gyrokinesis groep sessie door Alina Jacob, Tijd: 17:00 – 17:55 uur

De lessen vinden plaats in Studio Oost West (Shen Ruimte)

In de Gyrokinesis groep sessies voor volwassenen leer jij om de behoeftes van je lichaam te begrijpen en te respecteren en om zelfstandig voor je lichaam te zorgen. Ik begeleid jou naar innerlijke comfort en rust met het idee: “your body is your home”. Je gaat kennis over je lichaam vergaren, je gaat in staat zijn om bewegingen aandachtig en bewust uit te voeren en je bouwt een repertoire aan oefeningen op waarmee je zelf vitaliteit en balans kunt genereren in je dagelijkse leven. Met mijn respectvolle en menselijke benadering gedurende het hele leer- en trainingsproces zal je gauw zowel meer geaard als lichter in je lichaam voelen.

Voor meer informatie en reserveren
Website: www.alinajacobs.nl
Email: alina.jacobs@online.de
Tel: 0624539332

GYROTONIC® and GYROKINESIS® are registered trademarks of Gyrotonic Sales Corp and are used with their permission.

Elke Dinsdagavond: Dansimprovisatie door Alina Jacobs, Open class all levels, Tijd 18.30-20.00 uur

Elke dinsdagavond in Studio Oost West

Binnen de dansimprovisatie lessen met Alina Jacobs word je begeleid naar het ontwikkelen van je eigen danstaal. Alina is danspedagoog, trainer en Choreograaf. Samen en met plezier groeien staat centraal in de lessen.

Geleide – en gestructureerde improvisatie in afwisseling met lichaamstraining en danstechnische oefeningen bieden een ieder een veilige, inspirerende en uitdagende “playground” om zichzelf binnen dans te ervaren en verder te ontwikkelen. Het werk bevordert zelfexpressie, creativiteit, muzikaliteit en het ontwikkelen van een dieper begrip van het eigen lichaam en zijn bewegingsmogelijkheden.

Je bent op elk moment welkom om een proefles te volgen.

Website: www.alinajacobs.nl
Email: alina.jacobs@online.de
Tel: 0624539332

Elke woensdagavond: Klankmeditatie sessie door Geoffrey de Jong van 18:30-19:45 uur

Wilskracht beoefenen. Concentratievermogen verbeteren. Keuzes maken in jouw leven.

Al deze drie cruciale aspecten worden iedere woensdagavond behandeld aangevuld met wondere klanken, afkomstig vanuit diverse sound healing instrumenten. Zoals: Tibetaanse klankschalen, sound bars, wind chimes, Chinese gongs en meer gezond geluid. Klankmeditaties zijn bedoeld om op een speelse en prikkelende manier te reflecteren op jouw leven en de kwaliteit ervan te verbeteren.

Ben je gelukkig momenteel? Waar wil je naartoe? Wat staat je in de weg? Hoe los je dit op? En wat heb je nodig om je doel(en) te bereiken?

Alleen jij hebt de antwoorden op deze vragen en die vind je niet door te Googlen, maar door de stilte in te gaan. Want in de stilte, hoor je alles! Deze klankmeditaties gaan je hierbij helpen.

LET OP! Er zijn maximaal 12 plekken beschikbaar per Klankmeditatie, dus reserveer jouw plek op tijd.

Reserveer jouw plekje voor een Klankmeditatie in hartje Rotterdam door Zentastic Vibes in Studio Oost West.

Elke woensdagavond: Sound Journey sessies door Geoffrey de Jong van 20:15-21:30 uur

Hoor niet alleen, beleef niet alleen, maar laat je lichaam en bewustzijn volledig ondergedompeld worden door de helende klanken van een Sound Journey! Dobber rond op de golven van de vibraties die je op natuurlijke wijze laten meevoeren op de stromende rivier van gezond geluid.

Iedere week word je ondergedompeld in een ander sound journey thema, waarbij je je lichaam eventjes de rust kunt geven terwijl je je bewustzijn laat reizen naar andere oorden. Het doel van deze sound journeys is dan ook om je in de zogeheten theta hersengolf staat van zijn te verkrijgen. Hierbij ben je je volledig bewust van wat er om je heen gebeurt, maar bevindt je lichaam zich in een diepe staat van rust en ontspanning. Gevolg is dat je je lichaam de kans geeft zich over te geven, te ontspannen en uiteindelijk te helen.

De volgende thema’s wisselen zich iedere week af, waarbij ook bepaalde sound healing instrumenten gewisseld worden: Incredible India, Sounds of the Seasons, Mystical Mantras en Serenity Stories. In de nabije toekomst komen er meerdere thema’s beschikbaar; dus houd je ‘oren’ open!

LET OP! Er zijn maximaal 15 plekken beschikbaar per Sound Journey, dus reserveer jouw plek op tijd.
Reserveer jouw plekje voor een Sound Journey in hartje Rotterdam door Zentastic Vibes in Studio Oost West.

Elke donderdagavond Yin Yoga les door Gil Lont. Tijd 18.30-19.30 uur

Ervaar een zachte functionele yoga sessie, om spanning in het lichaam, inclusief veel voorkomende probleemgebieden zoals de rug, schouders en nek, te verminderen. Het bevordert flexibiliteit in de fascia en helpt bij het loslaten van opgeslagen en onverwerkte emoties, waardoor je meer uit je hoofd en in je lichaam komt. De focus ligt op het verzachten en ontspannen van deze gebieden, wat bijdraagt aan een algehele vermindering van fysieke ongemakken en spanning.

Meer info en reserveren
mindmovementapp.nl/yinyoga/

Release Relax Recharge Ecstatic dance event- 14 April, 19 Mei, 29 September & 1 December 2024. Tijd 13.00-17.00 uur

Het Release Event van Mind Movement, gehouden in Rotterdam bij Studio Oost West, biedt een unieke ervaring van loslaten en opladen. Deze evenementen combineren verschillende activiteiten zoals ecstatic dance, ademwerk, NSDR Nidra meditatie, en sound immersion. Deelnemers genieten van een omgeving die vrij is van oordelen en telefoons, waar men zich kan onderdompelen in dans, connectie, lachen en meditatie.

Voor details over de aankomende evenementen en reserveringen, bezoek de website Release Event

Ademcirkel - zondag 23 juni Tijd 10.30 -13.00 Natasja Kwakman & Mariette Wijma

Ben je op zoek naar rust, ontspanning, verbinding en meer energie?
Ontdek en beleef het effect van een volle vrije ademhaling!

Je ademhaling zegt veel meer dan je denkt! Ben jij je ook bewust van hoe je ademt? En weet je wat een optimale adem jou brengt? De ademhaling is een afspiegeling van hoe je leeft en hoe je je leven beleeft. Tijdens ademcirkels maken we je bewust van je ademhaling en leren we je optimaler te ademen. We gebruiken de bewezen methode van Breathfulness® harmoniserende ademhaling. In groepen met 6 tot 10 deelnemers, ervaar je de kracht van de adem in combinatie met de energie van de groep onder begeleiding van ervaren Breathfulness coaches.

Investering €60,- pp

Meld je aan via: Authentas

Reset Your Mind Cursus door Gil Lont - 14 , 21, 28 September, 5 Oktober & 9,16,23 en 30 November 2024. Tijd 9.30-12.00 uur

De MindReset cursus “Van Stress naar Succes” van Mind Movement biedt inzichten en technieken voor persoonlijke transformatie. Deze vierweekse cursus in Rotterdam Studio Oost West,  omvat het doorbreken van stressvolle patronen, het verbeteren van focus en wilskracht, en het ontwikkelen van gezonde gewoontes. Deelnemers leren neuroplastische transformatie toe te passen voor mentaal en fysiek welzijn.

Voor datums, reserveringen en meer informatie over deze verrijkende ervaring, bezoek de website MindReset Cursus

Mannen Circle - 8 April, 27 Mei, 9, September, 7 Oktober, 4 November, 2 December 2024 & 6 Januari 2025. Tijd 20.30-21.30 uur

De Mannencirkel van Mind Movement is een zelfontwikkelingsclub voor mannen in Rotterdam bij Studio Oost West. Het biedt een veilige en ondersteunende omgeving waar mannen samen zelfreflectie, zelfacceptatie en actieve verantwoordelijkheid kunnen beoefenen. Gespreksonderwerpen variëren van persoonlijke ervaringen tot uitdagingen in het leven, waarbij open communicatie en wederzijdse steun centraal staan. Deze sessies, met een kleine groep mannen, gebruiken ook de NSDR no sleep deep rest techniek voor diepe ontspanning.

Voor meer details over deze sessies, bezoek de website Mannencirkel

retraite Veluwe, mallorca en Bali

Het Release Event van Mind Movement, gehouden in Rotterdam bij Studio Oost West, biedt een unieke ervaring van loslaten en opladen. Deze evenementen combineren verschillende activiteiten zoals ecstatic dance, ademwerk, NSDR Nidra meditatie, en sound immersion. Deelnemers genieten van een omgeving die vrij is van oordelen en telefoons, waar men zich kan onderdompelen in dans, connectie, lachen en meditatie.

Voor details over de aankomende evenementen en reserveringen, bezoek de website Release Event