Chloé Kuppen

Rouw- en verliesbegeleider

Neem vrijblijvend contact op

Het inplannen van een afspraak kan per mail. Indien mogelijk aangeven hoe en wanneer je bereikbaar bent.

Praktijkdagen Studio Oost West

Dinsdag9:00 - 13:00
Woensdag13:00 -18:00

Extra informatie

Tarieven & Vergoeding Zorgverzekeraar

Momenteel kunnen de kosten niet vergoed worden door de verzekering. Voor kinderen tot 18 jaar is het mogelijk om een PGB aan te vragen via het wijkteam.

Je kunt bij mij terecht met vragen over?

  • Omgaan met verdriet en emoties: Hoe je jouw gevoelens van verdriet, boosheid, schuld, of verwarring kunt herkennen, begrijpen, en uiten na een ingrijpend verlies.
  • Verwerking van rouw: Hoe je jouw rouwproces kunt doorlopen, wat normale rouwreacties zijn en wat niet, en wat je kunt doen als je vastloopt of het gevoel hebt dat je niet verder komt. Zodat je manieren vind om te leren omgaan met je rouw zonder dat het je overspoelt.
  • Impact op het dagelijks leven: Hoe verlies je dagelijks leven beïnvloedt, zoals je werk, relaties, of sociale leven, en hoe je hiermee kunt omgaan.
  • Verlieservaringen van kinderen: Hoe je kinderen kunt ondersteunen en begeleiden in hun rouwproces en hoe je met hen kunt praten over verlies.
  • Zelfzorg en copingstrategieën: Welke manieren er zijn om goed voor jezelf te zorgen tijdens rouw, maar ook door te onderzoeken wat jij hebt meegekregen over rouw-en verlies.
  • Langdurige of gestagneerde rouw: Wanneer rouw langer duurt of intenser is dan verwacht, en je moeite hebt om je leven weer op te pakken.
  • Lichaamsbewustzijn: Hoe je door contact te maken met je lichaam, ontdekt waar je behoeftes liggen en hoe je beter kan luisteren en erkennen wat je nodig hebt.

Informatie behandeling - Wat kun je verwachten?

Pas als je volwassen (begint) bent geworden kun je weten welke gevolgen een vroeg verlies voor jou, voor jouw gezin van herkomst, voor de ontwikkeling van jouw identiteit en voor jouw verdere levensloop heeft gehad. 

​Of misschien ben je pas iemand verloren en weet je niet hoe je verder moet? Het verlies van een dierbare kun je niet wegduwen, ontlopen of ontkennen. Rouw moet je némen. Als er niet (voldoende) is gerouwd kun je later in je leven vastlopen. Ze noemen dit niet genomen rouw. Je kan het ook wel zien als verdriet wat verborgen is geraakt, en daardoor vaak onbewust aanwezig is.

Door te onderzoeken wat de impact is van de gebeurtenis (van toen) wordt zichtbaar wat ruimte mag krijgen of wat een lange tijd verborgen is geweest. 

Wat kun je verwachten?

Mijn manier van begeleiding is altijd afgestemd op jouw rouwproces en op jou als persoon. Daarbij kunnen we gebruikmaken van diverse ingangen tot rouw, zoals het lijf, verhalen, creativiteit, de systemische benadering, stilte en tafelopstellingen.

Tijdens de rouw-en verliesbegeleiding kun je verwachten dat er een veilige en ondersteunende omgeving wordt gecreëerd waarin je jouw gevoelens en ervaringen kunt delen. Iedere rouwbegeleidingssessie is anders en wordt afgestemd op jouw behoeften.

Tijdsduur van een sessie
60 minuten

Wat heeft mij geïnspireerd?

Op negenjarige leeftijd is mijn vader overleden aan een hersentumor. Ik kan mij die nacht en dag nog heel goed herinneren. Ik was verdrietig en voelde mij in de steek gelaten. Daarnaast was ik vooral boos, boos omdat ik zoveel dingen niet meer kon doen met mijn vader. Dingen die ik andere kinderen wel zag doen met hun vader. 

Hoe ouder ik werd, hoe meer het tot mij doordrong wat het betekende om geen vader meer te hebben. Ik heb wel een vader, alleen hij is veel te vroeg dood gegaan. Ik heb mijn vader veel te kort mogen kennen en veel te weinig met hem kunnen delen. Het zijn soms verhalen van anderen die ik vertel aan de de mensen om mij heen. Het verlies zal altijd een onderdeel zijn van wie ik ben.

Een aantal jaar na het overlijden van mijn vader is een vriend van mijn vader naar mijn moeder toegegroeid. Hij werd de nieuwe vriend van mijn moeder. Het voelde voor mij als veilig. Ik kende hem al en ik gunde mijn moeder een nieuwe liefde. Alleen is ook maar alleen. Hij was dan misschien niet mijn vader, maar hij had wel een belangrijke rol als man in mijn leven. Toen ik 25 jaar was is hij plotseling overleden. Ik voelde mij weer even dat meisje van negen. Het gevoel van verlating en het kinderverdriet wat mij overviel.

Als ervaren rouwbegeleider is het mijn doel om volwassenen, kinderen/jongeren en gezinnen te ondersteunen bij dit proces.

Ik weet hoe helpend het kan zijn om te praten over gebeurtenissen die zo moeilijk en verdrietig zijn, maar wat ook onderdeel is van het leven. 

Uiteindelijk leer je verder te leven met het gemis en de herinneringen.