11

Anna Ruijgrok

Uit-je-gewoonte en dichter bij jezelf 
Zit je vast in je – rondjes draaiende -gedachten? Zit je niet lekker in je vel? Weet je niet wat je wilt? Vind je het moeilijk om grenzen aan te geven of keuzes te maken? Lijkt het of je de verbinding met je omgeving of met jezelf kwijt bent?

Weten wie je werkelijk bent 
Ik begeleid je graag op weg op zoek naar meer ruimte in jezelf. Ruimte om te zijn wie je werkelijk bent. Door met liefdevolle aandacht aanwezig te zijn bij wat er in jou speelt ontstaat er inzicht en bewustzijn in wat jouw drijfveren en verlangens zijn en wat je daarin beperkt. Door het waarnemen van deze patronen ontstaat een nieuwe beweging.

Lichaamsgerichte therapie 
Ik zal je begeleiden van mens tot mens. Liefdevolle aandacht geeft de ruimte voor alle emoties en gevoelens om gevoeld en geuit te worden. Je lichaam is hierbij belangrijk. Je voelt immers met je lichaam en niet met je gedachtes. In je lijf sla je emoties op. Door werkelijk te luisteren naar je lijf – en niet naar hoofd zoals we vaak gewend zijn – krijgen we toegang tot een nieuwe bron van wijsheid in onszelf. Via het lijf wordt je bewust wat er innerlijk afspeelt. Door met aandacht bij je emoties te blijven kom je in diepere gevoelslagen van je bewustzijn.

Een therapiesessie start in het hier en nu. Iets waar je in je dagelijks leven last van hebt of tegen aan loopt. Door te gaan voelen wat een situatie wérkelijk met je doet, wat er te ervaren is in je lijf, wordt bijna als vanzelf helder waar het werkelijk over gaat. Zo kun je (oude) overtuigingen of patronen gaan inzien, doorbreken, helen, veranderen. Dit creëert ruimte voor het ontstaan van nieuw, authentiek en blijvend gedrag wat past in het contact dat je nu met de mensen om je heen maakt. Op weg naar wie je werkelijk bent.

Met behulp van lichaamsgerichte therapie leer je opnieuw thuis te komen in je lijf. Je gaat je lijf echt bewonen. Lichaamsgerichte therapie neemt je mee naar je diepere gevoelslagen waardoor je op op een nieuwe, diepere laag verbinding maakt met wie je bent. Je ontdekt wat je echt raakt en waar je behoefte aan hebt. Je leert je weer af te stemmen op dat wat in je leeft. 

​Door thuis te zijn in je lijf en op een diepere manier verbinding te maken met jezelf, maak je ruimte voor jezelf, kan je beter je grenzen aan geven en leer je beter jezelf te blijven voelen in relatie met een ander. Het  leert je  ‘vrij’  te zijn in de verbinding met je leefwereld, je eigen plek in te nemen.

Praktisch 
Het begeleidingstraject begint met een kennismakingsgesprek om je hulpvraag te bespreken. Wanneer de vorm van therapie bij je past maken we afspraken voor een aantal vervolgsessies. Een sessie duurt 60 tot 90 min.

Afspraak maken of wil je meer weten? Bel, app of mail me. 

Contact Info