11

Babette Bakker

Fysio- en manueel therapeut

Mijn naam is Babette Bakker, fysiotherapeut sinds 1991 en na een 4 jaar durende universitaire opleiding, officieel ‘Master’ manueel therapeut sinds 1996.

Ik werk vanuit mijn eigen praktijk in Kralingen en heb een nauwe samenwerking met Studio Oost-West om een brug te slaan tussen de Oosterse en Westerse denkwerelden. Mijn visie is om vanuit verschillende disciplines tot een optimale behandeling van een medisch probleem te komen. Samenwerking, met respect voor elkaar, is daarvoor een belangrijk uitgangspunt. Kwaliteit en kennis staan voorop. Ik ben ervan overtuigd dat de gezondheidszorg erop gericht zou moeten zijn om zoveel mogelijk mensen te genezen. De Chinese zienswijze benadert de mens en zijn ziektes anders dan de Westerse geneeskunde. Ze stelt niet de ziekte maar de zieke mens centraal in zijn omgeving. Naar mijn mening is 1+1 meer dan de som der delen als de westerse (reguliere) geneeskunde en de oosterse (complementaire) geneeskunde zouden samenwerken. Ik noem het bewust complementaire geneeskunde in plaats van alternatieve geneeskunde.

Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan bij mij hoog in het vaandel, waarbij de patiënt altijd centraal blijft staan. Doordat ik jaarlijkse bijscholingen volg, werk ik volgens de modernste inzichten en nieuwste methodieken. Naast individuele behandelingen, geef ik ook groepsbehandelingen, waarbij gewerkt wordt in een goed geoutilleerde trainingsruimte met modern, professionele apparatuur. De Praktijk Kralingen is gevestigd in het multidisciplinaire gezondheidscentrum Levinas, een uitgebreid fijnmazig netwerk van samenwerkingspartners. 

Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die een aanvullende universitaire opleiding manuele therapie heeft gevolgd. Zowel voor het lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT), als voor het Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), dient men afgestudeerd te zijn aan een erkende opleiding die voldoet aan het landelijk functie-opleidings-profiel. De Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie zorgt voor verplichte na- en bijscholing. Daardoor wordt u behandeld door een therapeut die altijd zeer kundig en up-to-date is qua kennis. De manueel therapeut richt zich enerzijds op het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds op het verbeteren van de houding en beweging. De wervelkolom speelt hierbij een centrale rol. Een manueel therapeut kijkt niet alleen naar de plaats van uw klachten, ook andere beperkingen of stoornissen elders in het bewegingsapparaat kunnen de oorzaak zijn van uw huidige klachten. Verder zijn klachten aan alle andere gewrichten in het lichaam goed behandelbaar met manuele therapie doordat de gewrichten direct beter functioneren, bewegen makkelijker gaat en de pijn vermindert.

Contact Info

Praktijk Kralingen
Noordeinde 97K
3061 EM Rotterdam

Telefoon zakelijk : 010-4115161
Mobiel : 06-21212529
Email : babettebakker@gmail.com
Website: www.babettebakker.intramedonline.nl